Image

Image

Pages

Sunday, September 21, 2014

Review: Hotel [email protected], Ipoh

Salam,

     Harini tiba-tiba teringat rupanya diri ni ada blog...haha takdela, En. husband asyik bagi hint jek bila nak update blog.. hihi sesungguhnya kehidupan mak mak sangatlah busy tak menang tangan. bila la ada masa nak duduk depan pc membebel kan. Ni pun tengah duk tunggu kain dalam mesin, boleh la layan blog kejap. So kali ni nak review hotel yang kitorang stay masa pergi kenduri kawin anak saudara dekat Ipoh masa cuti merdeka haritu. Niat nak balik hari jek tapi dah kebetulan cuti kan so ape salahnya pergi bercuti sekali. ni pun last minit plan so nak booking pun dah tak banyak hotel available. So hotel pilihan kami kali ni adalah Hotel [email protected] Ipoh. 

   
Ni la Hotelnye. Gambar from google jek.

       Actually hotel ni hotel baru, so condition hotel memang tiptop la. Cantik sangat hotel ni. Rate di sederhana la, saya book 2D1N with breakfast dalam RM250+ includes tax. Lokasi hotel ni betul-betul tepi highway kat Jelapang tu, so kalau datang dari KL, memang masuk ipoh tapi terus jek sampai jelapang, dun wori sebab ada signboard hotel ni sepanjang jalan tu. so memang lokasi dia bukan dekat pekan Ipoh.  


Ni suasana di lobi hotel. source from google

     Gambar dari google jek ambil sebab sampai dah lewat petang coz jalan jem dari KL so dah penat dan memang tak sabar nak check in jek. Tu pun masa check in patutnya kami book deluxe room tapi dah full so dia upgrade bilik kitorg jadi studio suite tapi dapat 2 single bed dan dia bagi kami babycot semua without charge. So kita layan jela. Hotel ni guna konsep moden kontemporari so memang cantik dan simple jek. takde sarat-sarat so agak menenangkan fikiran jugak la. Naik-naik bilik gembira sangat coz dapat bilik besar siap ada ruang tamu dengan tv dan sofa yang besar boleh buat katil, pastu kat ruang bilik ada tv lagi satu. so damia tak perlu berebut dengan papa sorang nak tengok bola sorang nak tengok kartun. Toilet die best sangat rasa macam dapat toilet idaman...haha melampau betul.


                                      
ni kat ruang tamu dia...simple jek kan...
sofa tu sangat best tau, kalau ramai boleh jek tido kat situ



ni pulak kat area bilik tidur, 
abaikan budak kecik yang excited tu



ni pula katil single dia yang super duper besar...hihi
selesa sangat dengan bantal banyak-banyak tu...
time ni babycot tak sampai lagi



ni pula toilet dia yang menjadi idaman hati...hihi 
cermin besar, shower area yang best,
 belah kanan cermin tu tempat toilet bowl dia


After maghrib kami keluar cari dinner, dah la tak biasa dekat area Ipoh ni dan husband malas nak masuk pekan Ipoh so kita makan area situ jek. Kitorang pergi Mydin Meru Raya yang terbesar di Malaysia tu yang terletak dekat tepi hotel tu jek. pusing roundabout besar tu jek. Rupanya kalau korang nak tau ade restoren nasi vanggey yang famous amos kat Ipoh tu dekat belakang mydin tu jek... huhu esok masa nak g kenduri tu baru perasan kedai tu. bukan rezeki kami la tu kan, next time maybe. Tapi makan nasi kandar kat mydin tu pun dah sedap dah. Alhamdullillah. 

esok pagi macam biasa turun breakfast...pilihan makanan bolehla, tak banyak sangat tapi ok la. ada cereal, buah, roti n jem, nasi lemak, mee goreng, mee kicap, mee sup, scramble egg dan macam-macam lagi. rasa dia ok, xdela tak sedap. kenyang la jugak...after breakfast naik bilik, kemas-kemas barang then bersiap untuk pergi kenduri. overall sangat best stay kat sini, next time boleh pergi lagi. staf dia pun friendly, masa nak balik tu staf dia tegur and borak-borak tanya macam mana duduk kat situ ok x? ada pape masalah tak? borak sambil dia duk mengusik damia, tapi diva kecik tu sombong skit haritu, mentang-mentang dah berpeplum nak g kenduri...diva sangat...huhu so sape-sape yang nak booking hotel ni boleh pergi website dia or booking jek kat agoda macam kami buat. alamat dan website seperti yang tertera di bawah.

[email protected]
No. 1-C, Jalan Meru Casuarina,
Bandar Meru Raya,
30020 Ipoh
Perak Darul Ridzuan.
http://www.casuarinahotels.com.my/

Sekian dulu dari saya. Bubye...

Thursday, May 8, 2014

Aktiviti hujung minggu bersama yang tersayang...

Salam,

Hai semua, saya kembali lagi...Damia dah tidur so boleh la nak buat entri baru. Kali ni nak kongsi cerita hujung minggu bersama keluarga kecil saya. Selain dari menziarah rumah ibu saya dan juga mertua saya setiap hujung minggu, ada jugak aktiviti memenuhi undangan kenduri kawin, kami juga akan menghabiskan masa bersama-sama bawak Damia beriadah, bermain-main dan berjalan-jalan.

 Masa ni kami beriadah di dataran Putrajaya, Damia leka tengok air tasik. memang tenang sangat suasana kat sini. Tapi Damia sibuk kutip batu-batu kecil sepanjang jalan. Kalau pergi Taman Putra Perdana, Putrajaya pulak dia suka kutip daun-daun yang gugur sepanjang jalan tu... huhu macam-macam aktiviti diva kecil ni. Terhibur tengok telatah si kecik ni.

 Ni pulak memang rutin papa dia kalau Damia dah penat nak berjalan or dah sibuk duduk kat jalan tu, memang camni la jadinya, si kecik tu pun bukan main suka lagi bila naik atas papa die. Mama dia pulak sibuk terjerit-jerit suruh papa dia hati-hati, takut anak jatuh, terlepas. Risau mak mak ni memang camni kan....huhu

Ni baru balik kenduri tu yang saya dengan baju kurung beriadah petang-petang. Bagus jugak aktiviti macam ni, at least ada jugak la keluar peluh berjalan dengan mengejar si kecik ni. ni Damia baru jalan, belum mula berlari lagi. kalau dah lari mesti lagi ligat. Damia dah masuk 1 tahun 2 bulan dah. Sekejap betul masa berlalu....

Oh yer, nak kongsi jugak kalau nak bawak anak main boleh pergi taman putra perdana. kat situ tak ramai orang sangat berbanding dataran putrajaya yang sesak nak parking pun susah. lagipun bahaya bawak anak baru pandai jalan main kat tengah dataran tu sebab banyak orang main kereta mini tu, basikal dan macam-macam lagi. takut terlanggar jek.

Taman Putra Perdana tu terletak dekat tengah-tengah bulatan besar putrajaya tu, berhadapan dengan Shangri-la Hotel Putrajaya. Taman tu ada track joging yang sangan besar dan luas, parking yang banyak, ada toilet dan vending machine dan ada playground untuk anak-anak. So memang selesa dan sesuai nak bawak anak jalan-jalan. Kalau nak tengok sunset pun cantik kat taman ni. Tapi kami takdela tengok sunset, kang Damia habis kena gigit nyamuk dekat-dekat magrib tak balik lagi.

So sape-sape yang takde idea nak bawak anak main-main boleh la datang sini. Macam takde taman kat rumah jek kan, huhu selalu memang putrajaya jugak yang dituju. sebab selesa kot. so bley la try nanti yer. Gambar taman tu takde, ada dalam kamera papa Damia. nanti saya upload kalau ade yer. Sampai sini dulu. Bubye

Dikna

Tuesday, April 15, 2014

review: fisher price booster seat

Salam,

Harini nak buat review pasal booster seat pulak. Saya dah mula survey booster seat or high chair bila Damia dah nak masuk 6 bulan, masa untuk die mula makan solid food kan. so duk fikir macam mana la nak bagi die makan, masa tu duduk sendiri pun tak boleh lagi kan, takkan nak bagi makan dengan baringkan die? tercekik pulak nanti. So saya duk survey-survey ramai yang beli high chair ikea takpun bumbo seat tu, berkenan dengan high chair ikea tu tapi tak berkesempatan nak pergi sana. Bumbo seat tu pulak mak aih harga dia diluar kemampuan. so saya survey alternatif lain dan jumpa dengan booster seat yang best ni...


Fisher price Booster seat pilihan hati...
image from google

Finally saya decide untuk beli booster seat fisher ni lepas baca review dari ramai blogger yang pakai booster seat ni dan bagi feedback yang okey. saya beli dekat Kedai di Taman Prima Saujana, Kajang. Tu pun terbaca dalam blog kedai tu dan harga dia murah berbanding di tempat lain. saya beli RM160.

So saya dah pakai Booster seat ni hampir 7 bulan la, bagi saya berbaloi-baloi jek booster seat ni. sebab dia boleh kita letak kat bawah atau letak atas kerusi macam gambar di atas. ada tali untuk kita ikatkan kat kerusi tu so memang selamat la. so kalau rasa nak makan kat bawah jek, letak la bawah. masa damia baru start makan, memang booster seat ni kat bawah jek, sekarang nak ajar die makan sendiri so kitorg letak kat atas kerusi kat meja makan untuk damia join kitorg sekali time makan. so xyah la susah-susah nak kene riba dia sambil nak makan. kerusi ni jugak portable tau, boleh bawa kemana2 sahaja.just lipat dan boleh bawak dah. 

Ketinggian dia boleh dilaraskan ikut tinggi baby kita dan keselesaan dia la. dia punye tray tu pulak ade tiga lapis, lapisan atas tu penutup, lepas tu tray makanan dan bawah sekali yang biru tu tray kosong untuk main or makan pun boleh jugak. paling best sebab dia boleh bukak dan senang la nak cuci kalau kotor. 
Ni antara kelebihan booster seat ni..
image from google

Setakat ni kitorang still guna lagi booster seat ni, tapi kalau dah tak guna nanti boleh jek simpan untuk adik-adik damia nanti kan...huhu ramai nyer adik damia...InsyaAllah kalau ade rezeki ape salah nyer kan. condition booster seat ni pun still tiptop lagi la....so kalau sape-sape berminat boleh la beli jugak sebab bagi saya berbaloi-baloi la beli. 

p.s: nanti saya review benda lain pulak yer :)

Dikna


Monday, April 14, 2014

Hujung minggu di Temerloh


Salam,

Hujung minggu lepas kami satu keluarga pergi menyertai rombongan cik kiah aka menghantar pengantin iaitu sepupu En Husband ke Temerloh, Pahang. Kenduri hari ahad tapi kami bertolak hari sabtu petang selepas pergi kenduri kawan En Husband. hujung minggu yang sangat full tapi menyeronokkan... 

Bertolak dari rumah mak saya pukul 3 petang dan selamat sampai Temerloh pukul 5.30 petang. Maklong dan paklong En husband sponsor penginapan kami di Hotel Seri Malaysia, Temerloh. Sampai-sampai Damia dah nampak kolam terus nak masuk kolam...tak sabar betul diva kecik tu. So kami pergi tukar uniform dia dulu dan baru masuk kolam...



Tengok diva kecik ni seronok sangat berendam
 sampai taknak naik...



Malam tu lepas maghrib kami pergi makan malam dan kemudiannya kami semua bergerak menjenguk nenek En husband yang berada di rumah salah seorang saudara mereka di sana. pukul 12 malam baru kami sampai ke hotel balik dan terus tidur.

Keesokan harinya lepas breakfast dekat hotel, kami pun bersiap untuk bergerak ke masjid untuk upacara akad nikah. 



Alhamdulillah dah selesai dah, selepas makan jamuan ringan yang disediakan kitorang bergerak ke homestay berdekatan sementara menunggu majlis persandingan pulak. Dalam pukul 1 rombongan kami bergerak ke rumah pengantin perempuan untuk majlis bersanding . so kita layan gambar jela yer, macam blur plak nak bercerita malam ni, terasa skema jek ayat....huhu







sebahagian dari kami yang masih belum balik...
yang lain dah balik dah masa ni..

Habis majlis kami pun terus bergerak pulang ke Bangi dan selamat sampai di rumah pukul 6 petang. Alhamdulillah dah selamat lagi seorang saudara En husband. this week kenduri belah lelaki pulak di Puri Pujanggan UKM. so tunggu update yer. Bubye

Dikna

Wednesday, April 9, 2014

Carseat...penting atau tidak?



Salam,

Menyepi kian lama tup tup datang buat entri mak mak sangat....hehe diam tak diam dah lebih setahun dah bergelar ibu kepada Damia Zahra. kenapa lama sangat tak menaip kat sini? sebab busy jadi isteri n ibu-ibu la ni....memang tabik la ngan mak-mak yang bekerja tapi still gigih update blog walaupun dah beranak pinak semua. Saya nak bukak laptop pun tak sempat bila dah sampai rumah, settlekan kerja rumah jek dah tengah malam dan mengantuk so terus tidur...update dalam mimpi jela selalunya.

Bila dah jadi mak-mak ni, topik perbincangan pun mestilah berkisar tentang anak kan. but untuk entri ni saya nak cerita pasal carseat untuk anak sahaja..memang topik carseat ni tak popular kat Malaysia ni saya rasa, tak macam dekat oversea kan...dekat sini jarang tengok orang letak anak dalam carseat kecuali la sebab kena travel sorang-sorang dan anak tu baby lagi kan...itu pada pendapat dan pemerhatian saya la. 

Well saya dulu pun takde kesedaran pasal kepentingan carseat ni, rasa macam tak perlu pun takpe. But En. Husband memang sangat particular pasal safety ni, antara benda first yang kami beli memang carseat pun dan die insist untuk mula letak baby dalam carseat since day one lagi. Memang Damia lahir jek, sejak itu jugalah carseat tu mula berjasa. Memang tak pernah riba dia dalam kereta kalau travel walaupun ada ramai orang yang boleh riba dia. Memang dilarang keras oleh En Husband atas sebab-sebab keselamatan. So until now, Damia memang akan duduk dalam carseat die even nak pegi kedai depan umah jek pun. :)

Damia yang pasrah dengan carseatnya


Ramai yang saya dengar bagi alasan anak tak nak duduk dalam carseat tu, so end up beli then tak pakai pun. Macam tu jugak dengan stroller, baby cot atau playpen. Kebanyakan orang yang saya kenal akan cakap membazir beli semua tu. But for me n En. Husband semua tu sangat berjasa dan kitorg tak pernah rasa membazir pun. Alhamdulillah Damia memang gunakan ketiga-tiga barang tu sejak dia lahir lagi. Ikut pengalaman saya sebenarnya benda tu boleh di ajar tapi ibu bapa juga perlu berdisiplin dalam hal ni. memang rasa leceh nak letak dia dalam carseat everytime nak pergi mana-mana, kadang-kadang anak meragam bila letak dalam tu, tapi kena rajinkan diri dan disiplin sangat. InsyaAllah kalau dari day one lagi kita dah latih die untuk duduk dalam carseat, stroller dan tidur dalam baby cot, memang dia akan terbiasa dan tak jadi masalah kepada dia. 

Carseat ni penting tau untuk keselamatan, banyak dah kes bayi-bayi meninggal kemalangan akibat tercampak dari kereta. Kita memang tak mampu nak mengelak kalau memang benda tu dah nak terjadi tapi kita boleh bersedia dari segi keselamatan dan meminimakan risiko kan. Macam mana pentingnya kita pakai tali pinggang keselamatan, macam tu jugaklah pentingnya carseat kepada bayi dan kanak-kanak. So pada ibu bapa di luar sana, tak salah kalau kita keluarkan sedikit duit untuk keselamatan anak kita. Anak merengek, meraung, melalak duduk dalam tu, well biarkan aje, jangan dilayan dan terus dikeluarkan dari carseat tu, memang sampai besar la die akan ulang taktik tu dan akhirnya tak payah duduk langsung. Damia pun ada angin die tak elok tu akan melalak, meraung, menjerit tapi kitorg biarkan jek, pujuk dia bagi mainan atau ape-ape yang boleh alihkan perhatian die tapi untuk keluarkan die memang a big no no la...

lagi satu bukan sebab keselamatan jek, anak-anak pun akan selesa untuk duduk dan tidur kat dalam tu, macam Damia pun dia kebanyakan masa memang tidur jek bila masuk kereta dan duduk dalam carseat die. Kita pun takdela lenguh tangan dan kaki sebab nak riba die lebih-lebih lagi kalau travel jauh. Nak baringkan jek kat seat belakang? bagi saya bahaya sangat, kalau buatnya break emergency ke ape tak ke terjatuh ke bawah or terpelanting budak kecik tu... mintak jauh la dari semua benda tu. But ini hanya pendapat saya, ape-ape pun terpulang kepada ibu bapa itu sendiri untuk mempraktikkan cara masing-masing. :)  



Oh yer, lagi satu kena tahan telinga dengar orang sekeliling yang duk la cakap takyah carseat, riba jela, dekat jek, dia dah besar, tak payah letak die menangis, dia taknak whatsoever la, memang susah nak memberi kefahaman kepada mereka yang tidak faham, yang penting kita tahu niat kita, dan teruskan benda yang baik ni. Ia untuk keselamatan anak kita jugak. Doa saya biarlah Damia dan adik-adik dia nanti (InsyaAllah) akan terus nak gunakan carseat sampai mereka besar nanti. Aminnn :)

Dikna

p.s: berjela betul entri...gian lama sangat tak menaip :)

Friday, September 27, 2013

Breast pump Spectra 3 untuk dijual...


Salam,

Lama tak jenguk blog ni tiba-tiba post masuk nak jual barang pulak ek. Sekarang ni memang tak sempat nak update blog. Tiap-tiap hari pun kelam kabut banyak kerja. Dah jadi mak orang ni kan, huhu balik kerja nak buat kerja rumah lagi, nak main dengan anak lagi kan. Pastu dah penat dan dah lewat malam, so tidur jela. Menceceh pulak dah. Back to the main topic, saya nak jual complete set of my breastpump. Dah lama dah nak jual sebenarnya sebab saya tak pakai. Memang duduk dalam box jek. saya pakai pump ni dua minggu jek tu pun boleh dikira berapa kali sebab saya bagi susu direct jek dekat Damia. Unfortunately susu saya tak banyak then terpaksa la bagi susu formula pada Damia. :(.

Taknak la kenang benda yang lepas, mungkin takde rezeki kan, next time saya cuba lagi. so berbalik pada breastpump saya tadi, kebanyakan barang dalam set tu memang saya tak pernah pakai lagi so memang semua in good condition la. ni saya tunjuk gambar semua barang yang saya nak let go tu.


Inilah semua barang yang saya nak let go tu


Barang-barang yang ada kat atas ni terdiri daripada:
  1. Spectra 3 electric breastpump (RM388.00)
  2. Extra spectra 3 breastshield set - for double pumping (RM70.00)
  3. Autumnz reusable ice pack (3pcs) (RM23.00)
  4. Autumnz double zip lock breastmilk storage bag (25bags/12oz) (RM12.90)
  5. Autumnz pp breastmilk storage bottle (10pcs) (RM38.90)
  6. Autumnz fun foldaway cooler bag (spring green) (RM19.90)
  7. Autumnz washable breastpads (6pcs) (RM15.90)
  8. Jingle Jungle arden mom breastfeeding bag (violet) (RM129.90) and get free jingle jungle reusable icepack worth RM15.90 plus jingle jungle breastmilk storage bottle (6pcs) worth RM24.90.

P/S: Semoga ada yang berminat dan boleh digunakan untuk yang lebih memerlukan. :)


Dikna 

Friday, June 7, 2013

3 bulan sudah...

salam,

diam tak diam dah nak masuk tiga bulan cuti, Damia Zahra pun dah masuk tiga bulan and maknanya minggu depan saya dah start bekerja semula. sedihnya rasa sebab dah nak kena tinggalkan anak lepas ni. my MIL akan jaga damia starting from next week. sekarang ni tiap kali nak buat rutin harian nak mandikan, susukan tidokan damia mesti rasa sedih jek sebab fikir after this dah tak boleh tengok damia 24/7 lagi. sepanjang cuti bersalin ni saya tak pernah berpisah langsung dengan damia so memang terasa berat sangat nak kena tinggalkan dia. rasa nak berhenti kerja dan jadi surirumah jek so boleh mengadap damia tiap-tiap masa. huhu tapi apakan daya, kita kena teruskan hidup so kena la kerja kan. haha emosi tak stabil betul. tengok anak jek meleleh airmata. asyik risau takut anak lupa kat mama dia. haha ntah pape.

kembali bekerja means kembali stress...haha so rutin baru akan bermula next week. kena bangun lebih awal daripada biasa sebab nak kena siapkan anak sekali. barang-barang anak pun kena readykan jugak.hope boleh datang kerja awal sebab lepas ni en husband yang akan hantar dan ambil saya. dah ada anak takkan nak suruh en husband bawak anak naik motor kan. so tengoklah next week macam mana. saya harap semuanya ok. agaknya kalau rindu anak tiba-tiba boleh tak suruh en husband hantar damia kat opis...huhu

mama harap damia baik-baik jek duduk dengan grandma nanti tau. jangan buat perangai, kesian kat grandma nanti nak kena handle awak. huhu damia dah banyak akal sekarang. kalau orang tak layan dia, mulalah dia menjerit sekuat hati dan pura-pura nangis sampai orang dukung dia. hahaha sangat kelakar bila ingat balik. pandai betol berlakon anak dara mama ni. mama will miss u sayang....jaga diri baik-baik tau nanti... love u...(T_T)


mama love u Damia Zahra


p.s: harap tak nangis masa pergi kerja next week...huhu


DIKNA

Wednesday, May 29, 2013

cerita stroller damia...

Salam,
 
Alhamdulillah Damia Zahra dah masuk usia 2 bulan setengah. membesar dengan sihat. dah pandai senyum bila diagah. dah mengiring sikit-sikit. tapi kalau tak boleh menjerit-jerit dia marah. dah pandai ajak orang borak dengan dia. kalau nak pergi buat kerja mulalah melalak sebab takde orang layan. ada jek keletah si kecik ni tiap-tiap hari. tak jemu rasanya tengok dia. tapi cuti bersalin tinggal dua minggu jek lagi.. (T_T)
 
nak cerita kisah strolleh damia sebenarnya. actually semua keperluan damia kitorang dah beli awal-awal. stroller, car seat dan playpen Damia kami beli masa saya mengandung 6 bulan lagi.beli awal sebab banyak lagi barang nak beli lepas tu. so nanti senang sebab yang mahal ni dah beli dulu. bajet kitorg tak besar so takde la survey stroller tak mampu milik macam quinny tu. survey sweet cherry sebab harga dia mampu milik dan kualiti die okey la kan. so after survey kitorg decide beli Scr2

 
ni la stroller yang kami pilih. masa ni model ni memang baru jek keluar. ada tiga warna, biru ni, merah dan pink. pilih warna ni sebab universal, baby boy or girl semua boleh pakai. yela, cadangnya nak pakai lama la stroller ni. eksited masa ni so terus tangkap gambar.
 
bila Damia lahir, kitorg start guna bila nak bawa Damia pergi KK cek kuning dia. dan masa tu la masalah timbul, stroller ni tak muat dalam bonet myvi kitorg. boleh masuk tapi terlebih kat cermin belakang. memang hodoh la rupanya nampak tayar stroller tu dari luar. penutup atas pun tak boleh letak. sedih gila rasa sebab sayang sangat stroller ni. so ada la kitorg pakai dalam dua kali macam tu.
 
so dekat nak habis pantang tu, en husband tanya nak stroller baru tak yang muat bonet kereta, yang kecil dan ringan so mudah sikit saya nak bawa Damia sorang-sorang. lama jugak la saya fikir sebab sayang dengan stroller tu tapi sebab tak muat kereta kena la cari yang lain. kebetulan my mil baru buka online shop jual barang baby, so ada la stroller. boleh la pilih dari situ jek. en husband suruh ambil halford fliplite, dia ringan dan umbrella type. senang nak bawa. last-last saya ambil jugak la stroller baru tu.
 
 
inilah stroller yang kitorg pilih tu. biru jugak. memang ringan stroller ni, senang nak dibuka dan tutup. cuma barang tak boleh sangkut berat-berat sangat dekat handle dia tu, nanti bile angkat baby, stroller tu jatuh kebelakang. huhu tapi overall okey jek stroller ni. kecik so nak menyelit dalam restoran pun takde masalah. senang la untuk ibu-ibu yang nak bawak anak bershopping.
 
tu la dia cerita stroller damia, so untuk bakal-bakal ibu yang nak beli stroller make sure korang pilih stroller yang muat kereta yer. kalau kereta besar tu no problem la. memang kena survey betul-betul nak beli stroller ni dari segi fungsi, berat, nak fold tu senang or tak, banyak step ke x. sebab kalau banyak step sgt leceh la. apapun terpulang pada individu la kan. selamat membeli stroller..
 
p.s: nak let go stroller scr2 tu...ada yang nak beli tak?
 
 
Dikna